Inicio > Campañas > La justícia ens reMATa!

La justícia ens reMATa!

L’associació ecologista IAEDEN-Salvem l’Empordà engega la campanya “La justícia ens reMATa!”, que té per objectiu recollir fons per fer front les costes judicials d’impugnació de la MAT (Línia de Molt Alta Tensió).

El Tribunal Suprem ha imposat les costes judicials a la IAEDEN-Salvem l’Empordà per quatre sentències en què l’associació, en nom del moviment social NO A LA MAT, impugna la infraestructura davant l’Estat espanyol i Red Eléctrica Española.

El moviment contra la Línia de Molt Alta Tensió (coneguda com a MAT) va comptar amb una àmplia representació de la societat civil a les comarques gironines.

Paral·lelament a la mobilització ciutadana, la plataforma No a la MAT, un paraigües que agrupava moltes entitats i associacions, va decidir denunciar el projecte també per la via judicial i va ser la IAEDEN-Salvem l’Empordà qui, en un acte de solidaritat, va sota-signar els recursos que es van interposar.

A causa de la fragmentació del traçat en la tramitació, es van haver de presentar diversos recursos paral·lels, i en els darrers mesos s’han sentenciat tots aquests procediments, amb el resultat de quatre sentències desfavorables (un dels procediments s’ha recorregut).

En els quatre casos l’associació ha de pagar les costes judicials que, en aquests moments, arriben a 17.600€!

Som Energia dóna suport a un sistema de distribució i transport distribuït, a les antípodes del paradigma que la MAT representa, tant per la concepció del sistema elèctric com per la seva afectació i els impactes negatius en el territori.

Us animem a ajudar l’associació IAEDEN-Salvem l’Empordà, a la seva web, on podreu fer aportacions directament, i també fer difusió de la seva campanya.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *