Inicio > Comunicados de Prensa > [NdP] Som Energia recull 1 milió d’euros en menys de dues hores per impulsar nous projectes renovables

[NdP] Som Energia recull 1 milió d’euros en menys de dues hores per impulsar nous projectes renovables

[También en: Castellano]

Girona, 18 d’octubre de 2017

Novament, els socis i les sòcies de Som Energia, la cooperativa d’energia verda, estableixen una nova fita, i demostren que l’aposta per les renovables, malgrat el context normatiu hostil, és possible i necessària.

La nova emissió de capital social voluntari per invertir en energies renovables per un total de 5 milions d’euros s’ha obert aquest dimecres 18 d’octubre a les 10 h a través de la web de la cooperativa. Dues hores més tard el total de les inversions ja superava el milió d’euros per part de 300 persones sòcies.

Som Energia desenvolupa, a part de la comercialització d’electricitat verda certificada 100% renovable, projectes de generació renovable. Amb la voluntat de seguir augmentant la capacitat pròpia de producció, la cooperativa ha arribat a acords per a la construcció de tres noves instal·lacions fotovoltaiques, dues a Lora del Rio, a Sevilla i una a Tahal, a Almeria. La inversió que es vol recollir es destina precisament a fer front a la despesa de la construcció i posada en marxa d’aquestes plantes solars. Aquests projectes se sumen al total de les plantes que ja té en funcionament a Catalunya, València i Sevilla.

L’any 2015, la cooperativa va obrir una altra emissió de capital social d’un import de 800.00 euros per recuperar una central hidroelèctrica a Valladolid. En aquell cas, l’emissió es va assolir en menys de dues hores. Una de les novetats d’enguany és que, durant la primera setmana, s’ha limitat l’aportació màxima a 5.000 euros, per facilitar així l’accés al major nombre de persones sòcies.

En paraules de Nuri Palmada, responsable de projectes de Som Energia: “ha sigut emocionant veure com en menys de dues hores es completava el primer milió d’euros, i constatar el compromís i la voluntat de moltes persones sòcies d’arreu del territori d’impulsar el nou model energètic. Esperem assolir l’objectiu total de 5 M€ en els propers dies”.

Som Energia es va crear el 2010 a partir d’un projecte de participació ciutadana amb la finalitat de canviar el model energètic actual. La cooperativa de consum d’energia verda, que opera sense ànim de lucre, vetlla per la producció i comercialització d’energia d’origen renovable, i rep el suport de més de 37.000 socis i sòcies. Paral·lelament, aquest moviment social es caracteritza per la transparència en la informació i pel tracte directe, retornant el rol actiu a la ciutadania i afavorint el creixement d’una economia més social i solidària.

Actualment, la cooperativa també promou noves instal·lacions renovables a través d’un altre model d’inversió participada anomenat Generation kWh (www.generationkwh.org). Aquest model d’autoproducció col·lectiva permet invertir per impulsar projectes que generin l’electricitat que usa una família o empresa durant els propers 25 anys.

Imatge dels 3 projectes a impulsar mitjançant el capital social voluntari:

Més informació:
Nuri Palmada · 639 934 731
nuri.palmada@somenergia.coop
Francesc Casadellà · 638 543 840
francesc.casadella@somenergia.coop

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *