Inicio > Comunicados de Prensa > [NdP] Som Energia recull en una setmana 5 milions d’euros per a nous projectes renovables que generaran l’electricitat de 2.900 famílies

[NdP] Som Energia recull en una setmana 5 milions d’euros per a nous projectes renovables que generaran l’electricitat de 2.900 famílies

[También en: Castellano]

Girona, 26 d’octubre de 2017

Més de 1.500 persones sòcies de la cooperativa han participat en l’última obertura d’inversió al capital social de la cooperativa Som Energia que es va obrir el passat 18 d’octubre (oferint un 1,75% d’interès anual).

Una setmana després, el 25 d’octubre, l’objectiu ha quedat assolit: han aconseguit 5 milions d’euros per tirar endavant tres nous projectes fotovoltaics que generaran anualment 7,2 GWh, l’equivalent a les necessitats elèctriques de 2.900 famílies. Novament, els socis i les sòcies de Som Energia demostren la seva aposta decidida per les renovables, malgrat el context normatiu hostil.

Dues hores després de l’obertura de l’emissió, el total de les inversions ja superava el milió d’euros. Durant la primera setmana, en la que la quantitat màxima que cada persona sòcia podia invertir era de 5.000 euros, es van recollir més de 3,5 milions d’euros. L’objectiu d’aquest límit era possibilitar que hi invertissin el major nombre de persones possible. Un cop es va treure aquest límit, el milió i mig d’euros que faltava es va assolir en menys de 24 hores.

Amb la voluntat de seguir augmentant la capacitat pròpia de producció, la cooperativa va obrir aquestes aportacions voluntàries al capital social per a la construcció de les tres noves instal·lacions fotovoltaiques, dues a Lora del Río, a Sevilla i una a Tahal, a Almeria. La inversió que s’ha recollit es destinarà precisament a fer front a la despesa de la construcció i posada en marxa d’aquestes plantes solars. Aquests projectes se sumen al total dels vuit que ja té en funcionament a Catalunya, València i Sevilla.

L’aportació al capital social no és l’única opció d’inversió en renovables que ofereix Som Energia. Actualment, més de 2.800 persones i organitzacions sòcies, amb una aportació superior als 2,7 milions d’euros, han posat en marxa la Generació kWh (www.generationkwh.org). Una iniciativa d’autoproducció col·lectiva que permet a qui hi participa obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost. Un preu que, a més, és inferior a qualsevol altre tipus de producció amb combustibles fòssils i nuclears.

Som Energia (www.somenergia.coop) és una cooperativa de consum i producció d’energia verda sense ànim de lucre que treballa per construir un model energètic renovable en mans de la ciutadania des de la participació i la transparència. Amb set anys d’existència compta ja amb més de 38.000 socis i sòcies repartits per tot l’Estat i supera els 57.000 contractes de llum verda (cada persona sòcia pot tenir més d’un contracte).

Les tres noves plantes s’afegiran a aquesta que la cooperativa ja té a Alcolea del Río, Sevilla.

 

Més informació:

· Nuri Palmada · 639 934 731
nuri.palmada@somenergia.coop
· Francesc Casadellà · 638 543 840
francesc.casadella@somenergia.coop

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *