Inicio > Tarifas y Sector Eléctrico > Administraciones Públicas > Signem un conveni amb l’Ajuntament de Martorelles per combatre la pobresa energètica

Signem un conveni amb l’Ajuntament de Martorelles per combatre la pobresa energètica

[También en: Castellano]

L’Ajuntament de Martorelles i Som Energia hem signat recentment un conveni de col·laboració per actuar davant de casos de pobresa energètica que es detectin en el municipi. 

Es tracta d’una experiència pionera, fruit d’una banda de la voluntat de l’ens local d’eradicar la pobresa energètica, i dels socis i sòcies de la cooperativa, que en la darrera Assemblea General vam decidir destinar recursos a la lluita contra les situacions de pobresa energètica.

En què consisteix la col·laboració?

Els serveis socials de l’Ajuntament detectaran aquells casos susceptibles de patir situacions de pobresa energètica i els oferirà la possibilitat de contractar el subministrament elèctric amb la cooperativa.

En el cas que la persona no pugui pagar les factures, Som Energia no tallarà el subministrament per impagament ja que l’Ajuntament es farà càrrec de les factures, repercutint-les a la persona usuària quan hi pugui fer front.

Aquestes persones rebran formació i assessorament personalitzats sobre eficiència i estalvi energètic. La cooperativa es compromet a realitzar cursos i tallers sobre la factura elèctrica, l’estalvi i l’eficiència energètica a l’equip tècnic de l’Ajuntament, així com organitzar xerrades obertes a la ciutadania de Martorelles.

Martorelles és un municipi situat a la comarca del Vallès Occidental (Barcelona) i compta amb quasi 5000 habitants. L’Ajuntament ha esdevingut soci col·laborador de la cooperativa, amb una aportació al capital social de 1000 € i la subscripció d’aquest conveni de col·laboració.

Desitgem que aquesta iniciativa pugui servir d’inspiració
a d’altres municipis i que busquem conjuntament vies de col·laboració
per fer front a les situacions de pobresa energètica.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *