Inicio > Som Energia > Trobada de Grups Locals 2017 a Girona

Trobada de Grups Locals 2017 a Girona

[También en: Castellano]

El cap de setmana de l’11 i 12 de març va tenir lloc a Girona la 6a Trobada anual de Grups Locals de la cooperativa.

A la reunió hi van assistir més de 100 persones de 28 grups locals de tot el territori espanyol.

Dissabte al matí es va fer el tancament del treball realitzat pel Grup Motor del Procés de Reflexió Estratègic i Organitzatiu. Després d’una dinàmica en grups, es van validar les set línies estratègiques que deriven del treball realitzat. Van sortir alguns matisos a aquestes línies que s’incorporaran i el document resultant es durà a l’Assemblea d’aquest any per ser aprovat.

Després es va presentar un primer model organitzatiu que va generar dubtes i qüestions que no es van poder resoldre. Per continuar treballant en això, es generarà un nou espai de treball que segueixi desenvolupant la proposta de model organitzatiu i que pugui, en els propers mesos, contrastar el que es vagi gestant perquè es generi una proposta d’àmplia majoria i aquesta pugui validar-se.

Ja a la sessió de la tarda, els grups de treball centrats en l’Autonomia i en la Coordinació de Grups Locals van complementar el debat organitzatiu a partir d’una dinàmica centrada en els Grups Locals presents i una primera proposta del paper de la coordinació de Grups Locals que s’està plantejant.

Diumenge hi va haver dues tandes de dos tallers simultanis:

  • En el taller sobre Pobresa Energètica es va presentar una proposta d’accions que es duen a terme en aquesta matèria. Es va detectar una manca de formació i no hi va haver resposta a com poden implicar els Grups Locals, concloent en la necessitat de crear un grup de treball mixt.
  • En el taller de Somos Servicios Energéticos es va presentar la nova cooperativa de serveis energètics que ha nascut a Sevilla.
  • En el taller de Projectes es va debatre sobre finançament de projectes, criteris de projectes i projectes elegibles, i com es poden implicar els Grups Locals en aquest àmbit. Es van crear els següents grups de treball temporal: Implicació dels Grups Locals en projectes i Criteris de projectes.
  • En el taller sobre Autoproducció es va explicar la situació regulatòria actual i es van mostrar les línies generals amb les que es vol treballar en el 2017. Es va plantejar la necessitat de generar diferents proves pilot en el territori, gestionades pels Grups Locals, potenciant la descentralització i aconseguint generar una xarxa de col·laboradors.

Finalment es va fer un repàs de les despeses associades a l’activitat dels Grups Locals durant l’any 2016 i es va plantejar la necessitat de millorar com es destinen recursos econòmics als Grups de cara al pressupost d’aquest any.

Va ser un cap de setmana molt intens i amb especial incidència en l’emocionant procés de maduració de Som Energia. Totes les coses que van sortir poden ser-nos útils si prioritzem aprofitar tot el nostre potencial i ens centrem en allò que ens permet avançar.
Moltes gràcies als Grups Locals per la feina que fan dia a dia de forma voluntària! Seguim 🙂

Aquí podeu trobar les actes i les presentacions i les imatges.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *