Inicio > Tarifas y Sector Eléctrico > Administraciones Públicas > [NdP] El municipi d’Avià contracta tot el seu subministrament amb energia renovable

[NdP] El municipi d’Avià contracta tot el seu subministrament amb energia renovable

Avià, 5 de juliol de 2016

Som Energia, cooperativa sense afany de lucre que produeix i comercialitza energia 100% verda, ha guanyat la licitació del subministrament elèctric públic del municipi d’Avià (Berguedà).

L’Ajuntament del Berguedà se suma al canvi de model energètic i té un pla d’acció que promou l’estalvi, la millora i la renovació energètica: ha incorporat energies renovables a les instal·lacions municipals i ha canviat l’enllumenat públic.

Avià ha estat guardonat amb el premi d’excel·lència energètica atorgat enguany per l’ICAEN, l’Institut Català de l’Energia. Té un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) i forma part del Pacte d’alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic. També participa en la Xarxa per a la sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i en l’Estratègia per transició energètica nacional d’ERC.

En un any Avià ha fet un esforç intens per disposar del primer punt de càrrega de vehicles elèctrics de la comarca. Té dues dependències municipals amb plaques solars tèrmiques i dues més amb fotovoltaiques, i una tercera en construcció. Enguany ha aïllat edificis tèrmicament i ha canviat tots els llums de les dependències municipals per LEDS. Avià ha demanat que l’ajuda que atorga la Diputació, a través de la seva mesa de concertació, vagi destinada en part a canviar a LED els 548 fanals de l’enllumenat municipal, actualment de vapor de sodi/mercuri.

Som Energia, cooperativa sense afany de lucre que produeix i comercialitza energia 100% verda, ha guanyat la licitació del subministrament elèctric públic d’Avià. Així, el poble és un dels primers municipis que ha adoptat un subministrament procedent de fonts d’energies renovables en la totalitat dels seus subministrament elèctrics.

Fins ara, 19 municipis tenen la llum contractada amb la cooperativa.

El plec de contractació del subministrament d’energia elèctrica en baixa tensió i de recintes municipals de l’Ajuntament d’Avià, exigia que l’origen de l’electricitat fos d’origen renovable. Aquest contracte de licitació pretén afavorir i divulgar un model de sostenibilitat energètica mitjançant la realització d’actuacions de divulgació i formació als empleats públics i la ciutadana, en el foment d’aquest model.

Segons Josep Subirana, regidor de l’Ajuntament d’Avià, “aquesta opció es justifica en el deure que tenen els poders públics de facilitar la participació de tota la ciutadania en la vida política, econòmica, cultural i social, tal i com diu l’article 9.1 de la Constitució espanyola i de garantir el dret a gaudir d’un medi ambient adequat per al desenvolupament de la persona i vetllar per la utilització racional de tots els recursos naturals, amb la finalitat de protegir i millorar la qualitat de la vida i defensar i restaurar el medi ambient, recolzant-se en la indispensable solidaritat col·lectiva, com es pot llegir a l’article 45″.

Més informació:

Font imatge portada: Ajuntament d’Avià (www.avia.cat)

Un comentario

  1. Guillem Solivellas

    Feliços ells que ho poden fer.. A Mallorca no tan sols hi pensam.., de moment.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *