Inicio > Tarifas y Sector Eléctrico > Any 2016: Som Energia, comercialitzadora 100% renovable, com sempre

Any 2016: Som Energia, comercialitzadora 100% renovable, com sempre

[También en: Castellano]

Com cada any des que vam començar a comercialitzar, Som Energia ha estat etiquetada com a comercialitzadora verda (100% renovable) per part de la CNMC (Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia).

Per a aquest tràmit, que es realitza anualment, necessitem la col·laboració d’empreses productores renovables que ens transfereixen els seus certificats de garantia d’origen (GdO’s) corresponents a la seva producció durant l’any 2016. Si hi sumem la nostra pròpia producció, a partir de les nostres instal·lacions de generació, hem recollit suficient energia verda per a la nostra classificació.

Hem procurat també cercar productors que ens permetin obtenir certificats d’una varietat de fonts renovables que s’ajustin millor al model renovable en què creiem, aquell que s’ha de basar en diferents tipologies de fonts energètiques (solar fotovoltaica, eòlica, hidràulica, biomassa, etc.). Creiem que és important mostrar l’origen d’aquesta producció d’electricitat renovable i també amb qui hem col·laborat per aconseguir aquests certificats, per posar en valor aquest sistema de certificació que actualment usem.

Moltes gràcies a tots i totes per aquesta col·laboració tan necessària per a nosaltres!!

I també ens alegra veure com augmenta la producció d’energia provinent de les nostres plantes de generació. Si mirem l’evolució, l’hem anat augmentant any rere any, però concretament durant l’any 2016 l’hem incrementat un 175%, passant de 3.680 MWh a 6.361 MWh.

Més informació:

Amb aquesta nova informació anual que ens facilita la CNMC, es torna a veure la tendència dels darrers anys: un estancament de l’aportació de les renovables al mix energètic per a la producció d’electricitat a l’Estat espanyol.
Tot i ser considerable la seva aportació a la generació elèctrica (manté el primer lloc amb un 39,8%), encara per sota de les xifres del 2013 i 2014. Per contra, l’aportació al mix de la Nuclear augmenta, any rere any.

És per això, que volem seguir treballant per construir una eina que ajudi a transformar el model energètic, cap a allò que ens convé més a tots i totes: les renovables, l’eficiència i el paper rellevant de la ciutadania per a assolir-lo.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *