Inicio > Comunicados de Prensa > Evolución de la Cooperativa > [NdP] Som Energia assoleix els 50.000 contractes d’energia verda

[NdP] Som Energia assoleix els 50.000 contractes d’energia verda

[También en: Castellano]

L’espectacular creixement durant els darrers mesos ha fet possible arribar a aquesta xifra abans del previst

Girona, 20 d’abril de 2017. Amb 5.000 nous contractes en només 11 setmanes (un increment 10 vegades superior tenint en compte que els primers 5.000 van trigar més de dos anys), Som Energia, la cooperativa d’energia verda, celebra la confiança que milers de persones han dipositat en aquest model de negoci participatiu i transparent.

Tot i que la pujada del preu de l’electricitat de principis d’any ha estat un factor important en aquest augment, la societat és cada cop més conscient i crítica amb un oligopoli energètic que només vetlla pels seus propis interessos, i amb un marc legislatiu totalment contrari a les renovables i l’autoconsum.

Som Energia (www.somenergia.coop) és una cooperativa de consum i producció d’energia verda sense ànim de lucre que va néixer l’any 2010 amb el ferm propòsit de canviar l’actual model energètic cap a un 100% renovable i democràtic. Actualment, és una de les cooperatives que més ha crescut a tota Europa en els darrers anys, i dóna servei a més de 50.000 llars i empreses a tota la Península, les Illes Balears i les Canàries.

Les famílies han estat fins ara el principal segment de mercat de la cooperativa, tot i així, cada cop són més les petites i mitjanes empreses, ajuntaments, i comunitats de veïns i veïnes que confien en els seus preus ajustats i transparents, i en l’assessorament en eficiència energètica.

Durant l’últim any, més de 2.500 famílies i organitzacions, amb una inversió superior als 2,4 milions d’euros, han  posat en marxa iniciatives d’autoconsum col·lectiu a través del projecte Generation kWh (www.generationkwh.org), que els permet obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost, inferior a qualsevol altre tipus de producció amb combustibles fòssils i nuclears. Som Energia està demostrant que aquest tipus de projectes són viables i es poden fer sense primes ni subvencions.

Amb 6 anys d’existència, Som Energia compta amb més de 34.000 socis i sòcies repartits per tot l’Estat organitzats en prop de 60 Grups Locals, i 37 persones contractades a l’Equip Tècnic. Al 2017 preveu assolir els 32 milions d’euros de facturació.

Més informació:
Francesc Casadellà, Comunicació: 638 54 38 40
Marta Doncel, Participació: 646 86 53 57

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *