Inicio > Comunicados de Prensa > Evolución de la Cooperativa > [NdP] Som Energia preveu facturar aquest any 30 milions d’euros i donar servei d’electricitat a més de 60.000 llars i empreses

[NdP] Som Energia preveu facturar aquest any 30 milions d’euros i donar servei d’electricitat a més de 60.000 llars i empreses

[También en: Castellano]

Girona, 27 de maig de 2017

Amb sis anys d’existència, i a punt de reunir 35.000 socis i sòcies i més de 51.000 contractes, Som Energia ha dut a terme aquest dissabte 27 de maig a Girona l’Assemblea general de socis i sòcies, després de l’espectacular creixement experimentat a començaments d’any.

Durant l’Assemblea s’han renovat diversos càrrecs del Consell Rector que havien estat triats dies abans mitjançant vot electrònic, i s’ha fet un repàs de l’exercici econòmic i social del 2016. També s’ha presentat el pressupost del 2017, que preveu facturar uns 30 milions d’euros (un 42% més que l’any passat).

Amb el seu vot, les persones sòcies han ampliat amb 50 milions d’euros l’emissió de capital social voluntari per impulsar nous projectes de generació renovable arreu del territori durant els propers tres anys.

Els socis i les sòcies han estat informats de la decisió del Consell Rector d’’augmentar el preu de l’electricitat per evitar-hi pèrdues. Diversos factors han portat a prendre aquesta acord: el cost real de referència de l’electricitat per al període 2016-2017 (50 €/MWh) ha estat més elevat que la previsió que se’n va fer (43,3 €/MWh). A més, malgrat que els resultats extraordinaris de la cooperativa el primer semestre del 2016 van fer que no es generessin pèrdues i es mantinguessin els preus, durant els primers mesos de l’any els costos del mercat elèctric han estat molt superiors al que s’esperava (amb tota la repercussió social consegüent).

La cooperativa ha acordat una rebaixa de l’interès anual de les aportacions voluntàries al capital social, a l’1,75%, que permetrà augmentar la inversió en projectes de producció, i s’ajustarà a l’interès del mercat i al que ofereixen altres cooperatives.

L’Assemblea General s’ha celebrat a la seu central a Girona, i s’ha realitzat simultàniament a 20 ciutats de l’Estat connectades per videoconferència, on n’han participat més de 300 socis i sòcies. L’acte s’ha pogut seguir en directe a través del blog de la cooperativa i s’han alternat les connexions per donar veu i vot a les diferents seus.

Una de les novetats d’aquest any ha estat l’habilitació de la votació electrònica d’una part de l’ordre del dia de forma prèvia a l’Assemblea. Un 11% de la massa social de l’entitat ha participat en aquest nou sistema de votació. L’organització afirma que amb aquest resultat la continuïtat de la votació electrònica està assegurada.  

Som Energia (www.somenergia.coop) és una cooperativa de consum i producció d’energia verda sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb el ferm propòsit de canviar l’actual model energètic cap a un 100% renovable i democràtic. Actualment dóna servei a més de 50.000 llars i empreses a tota la Península, les Illes Balears i Les Canàries.

Durant l’últim any, més de 2.500 famílies i organitzacions, amb una inversió superior als 2,5 milions d’euros, han posat en marxa iniciatives d’autoconsum col·lectiu a través de la Generació kWh  (www.generationkwh.org), que els permet obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost, un preu que, a més, és inferior a qualsevol altre tipus de producció amb combustibles fòssils i nuclears.

Descarregable: Memòria Social i Econòmica 2016

Consulta les previsions d’anys anteriors:
· Veure la previsió 2016
· Veure la previsió 2015
· Veure la previsió 2014

Per a més informació:
https://www.somenergia.coop/ca/participa/assemblea-general/

Sílvia Galià · 627 47 18 97 / silvia.galia@somenergia.coop
Francesc Casadellà · 638 54 38 40 / francesc.casadella@somenergia.coop

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *