Inicio > Som Energia > Generación Renovable > Comencen les obres de “Viure de l’Aire del Cel”

Comencen les obres de “Viure de l’Aire del Cel”

[También en: Castellano]

El projecte del molí de vent de Viure de l’Aire del Cel va ser engegat per Eolpop l’any 2009. El passat mes de juliol es van iniciar  les obres de construcció de l’aerogenerador que previsiblement entrarà en funcionament enguany. El projecte, que inicialment havia d’integrar-se al sistema de finançament del Generation kWh, finalment en surt, tot i que segueix comptant amb la col·laboració de Som Energia.

Aquest és un projecte molt singular, que segurament es tracta del primer aerogenerador que es construeixi a Catalunya després de molts anys i l’únic impulsat de manera participada per la ciutadania de tot el territori espanyol. Eolpop intenta, com Som Energia, demostrar que podem generar energia d’una altra manera, no només amb fonts renovables, sinó també de propietat compartida, en mans de la gent.

Característiques principals del molí de vent

Després de molts mesos de treball conjunt amb Eolpop (Som Energia participa en un 20 % d’aquesta societat des de 2014), per tirar endavant el projecte de Viure de l’Aire del Cel s’ha acordat ajudar a la seva continuïtat mitjançant un préstec de Som Energia a Eolpop.

Creiem que aquesta és la millor col·laboració per garantir que el projecte sigui un èxit, tot i que això implica treure’l del model de finançament Generation kWh.

S’han valorat diferents opcions i la conclusió per part de la cooperativa és que és millor oferir una única via de finançament participatiu, per claredat i simplificació de la gestió. Així que el model per participar al Viure de l’Aire del Cel únicament es fa a partir de comptes-partíceps d’Eolpop.

Reunió de llançament de les obres a Pujalt

Celebrem que Eolpop tiri endavant el seu projecte i esperem que apareguin més iniciatives d’aquest estil, en les que Som Energia sempre estarà disposada a col·laborar.

Així doncs, les condicions de la col·laboració que hem establert són:

  • Som Energia concedirà un préstec d’un milió d’euros a Eolpop, amb l’objectiu de fer possible que el projecte es posi en funcionament, mentre Eolpop segueix el procés d’obtenir els fons propis necessaris a partir de les participacions de particulars, imprescindibles per fer-lo possible.
  • Eolpop remetrà un informe trimestral exhaustiu amb la informació tècnica i financera rellevant del projecte.
  • Som Energia participarà en el grup de seguiment del projecte.
  • Som Energia ajudarà a la difusió del projecte entre els seus membres i col·laboradors (particulars, empreses, administracions, etc).

Amb aquesta decisió esperem afavorir que el projecte estigui efectivament operatiu en la data prevista, i que en un termini de dos o tres anys pugui seguir el seu camí sense la participació directa de Som Energia. Totes les persones implicades en el projecte estem aprenent molt d’aquesta iniciativa i esperem veure-la replicada en el futur.

El projecte Viure de l’Aire del Cel serà substituït, dintre de l’àmbit de la Generation kWh, per un nou projecte fotovoltaic a Àvila, anomenat “Fontivsolar”, de 990 kW i del que podeu veure més dades en  el següent enllaç.

Paral·lelament, la cooperativa seguirà buscant projectes eòlics i d’altres tecnologies que es puguin incorporar a la Generation kWh per diversificar-les.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *