Inicio > Som Energia > El Consell Rector Informa: Novembre 2017

El Consell Rector Informa: Novembre 2017

[También en: Castellano]

El Consell Rector ens informa sobre què està treballant i de les decisions més rellevants que s’han pres en les últimes reunions.

  • Amb el suport i l’assessorament d’Hobest s’estan començant a definir les accions concretes per desenvolupar les línies estratègiques aprovades en l’última Assemblea i poder establir un pla de treball per als propers mesos.
  • S’aprova el finançament del projecte d’autoproducció (13.000 €) per a les Llars del Seminari (Lleida) com una experiència d’autoproducció compartida que proporcionarà informació sobre aquesta modalitat. Els recursos s’extreuen del donatiu voluntari destinat a programes de Pobresa Energètica perquè són habitatges per a persones en situació d’exclusió social.
  • S’acorda sol·licitar un informe jurídic sobre les implicacions legals de les diferents formes organitzatives que es poden considerar per al desenvolupament dels grups locals (escissió, associació, secció territorial, etc.) i consultar a altres entitats que tenen models més desenvolupats per conèixer avantatges o inconvenients.
  • Iniciar també l’estudi de la creació d’una fundació per a la gestió del donatiu voluntari.
  • La nova figura de dinamització de Grups Locals (que porta a terme la Marta Doncel) ja està desenvolupant la seva funció desplaçant-se pel territori per reunir-se amb els Grups Locals. Concretament les primeres reunions amb els grups de Navarra i Madrid.
  • Es decideix presentar candidatura al Consell Rector de RESCoop (Federació Europea de Cooperatives Energètiques). Es considera que la Nuri Palmada pot ser una bona candidata, ja que ja està present a les reunions per la seva participació en el projecte europeu Mecise.
  • Informem que, anteriorment, en la reunió del mes de juliol es va aprovar concedir un préstec a EOLPOP, SL per al finançament del projecte Viure de l’Aire del Cel (primer aerogenerador participat) al municipi de Pujalt (Anoia) com a nova via de col·laboració entre ambdues organitzacions. El citat préstec, d’1 M€ a l’1,75% els dos primers anys (és l’interès que donem als nostres socis i sòcies quan inverteixen en capital social i el mínim que creiem que podem oferir), es va formalitzar davant notari el passat 19 d’octubre.

De manera destacada volem agrair la dedicació de la Maribel Polo dins el Consell Rector durant els dos últims anys. La Maribel va ser triada a l’Assemblea de l’any 2015, inicialment per a tres anys com a consellera. A causa d’una interpretació en la manera de renovar els membres del Consell per part del Registre de Cooperatives, aquest va fixar el mandat d’un dels nous membres fins a aquest any 2017, per la qual cosa la Maribel, per qüestions particulars, va sol·licitar voluntàriament cessar la seva participació en el Consell Rector.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *